Tuesday, August 30, 2011

'EID 2011








SELAMAT HARI RAYAAA!!!!

TAQABBALALLAHUMINNA WAMINKUM!!!!!

KULLU AM WA ANTUM BIKHAIR!!!

Syoknya hari raya tahun nie..dapat puasa bersama famili dan raya bersama. Jadi kalau nak seronok, jangan la pasang lagu-lagu sedih. Ganggu emosi jaa...

"tufaaaaaiii.....bangun sooooq!!!!"

"Hmmmmmm....."

"Bancik, malam ni jadi imam terawih nooo, tufai amik yang kedua.."

Mungkin Ramadhan tahun ini banyak tinggalkan kenangan. Ipah, Anah, Aman, Asiah, Anas, Thufail, Banglong dan Kak Pipah, Enun, Bubu, Pak lah dan madu.....kira ramai jugak laa. Jadi, adat kalo dah ramai ni mesti ada pecah kaca pecah gelas, tak buat apa2 pun memang kena deras..mintak maaf terutama ipah, anah dan semua..huhu


"haiiip..."

"Jangan dok NIEEE!!"

Trademark kita....huhu..

Ooooooh..lagi satu. pagi2 kena ikat serban baba. Dah lama tak ikat serban baba. Serban cara budak tahfiz. Memang setiap kali raya kena ikat kat baba. Syukran baba ingat lagi tahun ni

Dapat kemas2 rumah, buang pokok2 cerragah menyemak kat depan umah. Huhh..

video

Saturday, July 30, 2011

HASIL TAHUN INI

Alhamdulillah..tahun ni walaupun ada pokok yang tak berbuah tapi yang ada ja dah cukup banyak.

SYUKUR2x.....

tenqiu tufail pi rabat naik amik buah



seraga dokong besaq ni baru satu pokok tau....ada banyak pokok lagi yang tak amik

rambutan pulak baru satu ranting ni..tunggu ada orang rajin pi amik ja



ni pulak sesi kutip buah moqtan belakang rumah....

Wednesday, July 27, 2011

welcome 2 our new member-ANAS


AHLAN WA SAHLAN TO..................BABY ANAS

ni dia tentera baru...anas bin abdul rahman bin sayuti bin haji ramli bin haji hassan bin haji..??


anas with abi (^_^)


anas with abi n mama asiah...hehe..at bendang restaurant..is it??-or kelubi??hehe..whatever

skarang anas di Malaysia,nnt dh nk balik perth, wawa....
moga anas jd anak yg soleh,~x cakar mama,x cakar abi,x tolak abi,tolak mama...hee,ayat abdullah waktu 4 thn...~

Sunday, July 24, 2011

lawatan ikhwah UIA ziarah BABA




KEMBALIKAN...

Dah lama tak update blog nie…semenjak balik Malaysia, banyak kerja nak kena buat. Kalau boleh semua nak buat. Buat sebab diri yang nak buat. Selagi ada hayat. Selagi ada waktu. Takut nanti kalau semangat dah “down”, amal pon akan berkurang. Na’uzubillahi minzalik.sekarang fikir untuk buat apa yang terbaik. Penilaian hanya serah pada Allah. Harap hampa semua begitu jugak.

Fikir…

Fikir………

Fikir lagiii…….

Bila teringat blog yang dah beberapa bulan tak update, rasa rugi bila fikir-fikir balik..

“Orang baca ka blog nie?”

“Malas la nak update..seronok-seronok ja.”

Tapi rasanya bila dah ada blog macam ni, sebenarnya banyak orang yang dah bukak dan tengok laman nie.

“Tapi apa yang mereka fikir bila tengok ada blog family macam nie?”

“Boleh tengok adik beradik dia ada berapa orang”.

“Tau la depa nie rajin menulis”.

“Entahlah….!!!!”

Namun, sebenarnya dah ada mutiara-mutiara yang dah dikutip oleh mereka. Kita hanya perlu berkongsi dengan keluarga kita dan semua. Iman kita untuk semua!

Thursday, March 10, 2011

lagu untuk mama

Pergiku bukan selamanya
Hanya sementara
Bukan sengaja ku tinggalkan
Insan yang ku cinta

Air mata ku sela
Keimanan tersemaT di dada
Janji harus dikota
Walau padah di penghujungnya

Engakaulah penyeri hidupku
Senyuman manismu terukir di wajahmu
Inginku jejaki setiap langkahmu
Walau terpaksa meninggalkanmu


Ibu
Tak tahan sekali
Bila aku meninggalkanmu
Hanya air mata kenangan semata
Jadi saksi
Cintaku padamu

Tika berjauhan
Hati semakin dekat
Pabila kau hampir
Bahagia ku rasa

Pergiku kerana allah
Mencari bekal akhirat
Untuk berbakti pada agama
Menghindar dosa
Duka neraka


Engakaulah penyeri hidupku
Senyuman manismu terukir di wajahmu
Inginku jejaki setiap langkahmu
Walau terpaksa meninggalkanmu

Wednesday, February 16, 2011

Aisyah Sakinah

Gambar Aisyah
Dengan Dr.Hafizah

Gheja tidoq ja..

Baru nak bangun..



Sunday, February 13, 2011

Gelagat keluargadakwah 2010-11^_^

~~ atomen adulah~~

~~muhammad al-fatih~~

~~mamad kat dapur~~

~~ijtima' keluarga Az-Zubaidi al-yamani~~

~~amad yang happy~~

~~aisyah sakinah:)~~

~~abdullah tiyak~~

~~tunjuk hero bley~~

~~bangah,baba n tufai~~

~~yusoff~~

~~mamad duk ghenyih~~

~~man in green~~

~~k.tasnim,epah,mama n anah~~

~~mama n baba~~

~~mamad n adulah tuang bedak!!~~

~~kat ghumah tok~~

~~rindu tok~~

~~tengok apakah itu??~~

~~muhammad dengan kete legonya~~

~~baba yang macho~~

~~eksen kamen dengan otomen teloq~~

~~gheja men game bola=p~~

~~ muhammad al-fatIAH..hik2~~

~~enun n muhammad~~

~~epah n anah~~


salam semua:)

dah bersawang blog keluarga.phewh....fuuh..fuhh..(mode:tiup sawang).huhu..

apa khabar semua?? bancik kat yamen??ape cite??nanti letak la gambar bancik kat sana tuu...

saja aku letak la gambar ni...tuk tatapan semua.(daripada takdak org post lansung)..huhu..

k lah,,semoga terhibur..komen jangan tak komen=p

p/s: doakan aku n pipah n aman....kami nak exam!!

DOAKAN MAMA,BABA dan SEMUA^_^

sekian..sAyOnArA~~~