Sunday, February 17, 2013

KeluargaDakwah kembali lagii :)

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah,setelah sekian lama blog keluargadakwah ni bukan setakat besawang..bahkan "terbengkalai" trus..hihi...
InsyaAllah..hari ni cuba nak buang sawang2 yg melekat pd setiap sudut blog ni...^^ (kononnye..hehh)

Alhamdulillah..keluargadakwah sekarang semakin berkembang dari sehari ke sehari..mudah2an dapat membina usrah yang sakeenah wal mawaddah & dapat melahirkan generasi yang bakal mnjadi pengganti dalam gerakan dakwah kelak..AMEEN!! InsyaAllah BIIZNILLAH :)

Ni antara muka2 mereka yg sentiasa menceriakan keluargadakwah kiteer :


 ni laa abg LAH kitee :)


beliau adalah..Ahmadu....(Adudu) 


 Ucooff kosaa 3^^,


 Ni pulak...aisyah canteek:)


 haa..nii.Anas KOREA..hik2 :)


 farHan a.k.a PAAANN..


 Ijudin/Jidin.... :p


 niii la ijaaah kite :)


 anas n jidin


 Adulah n amad


 Ahmaduu jual maduuu


 maaamaaaa!!!


 ecaah yg garaangg"0


 waaa.......


 ecah n ijahh..


ni pulak sapa??cubaa tekaaa?hahaha

sampai sini je kee??..............................haaa...x habis lagi ni...nak tunjuk muka ibu2 bapa2 pula.... :p



ziarah enun sambil p zoo Negalaa


Diii Daadaa~~


UNIC :p


amang n k.asiah


baba n anas


ghaya thun lepas..


tufaii n mamaa :)


balongg tepi rlumah baruu


ghayee '12



kak pipah n anak2s


ni laa pak cuu paaann!!


bancik n k.mashirahh
(xdak gambaq terbaru yg dlm komptr..huhu..)


Lastly.....insyaAllah..kita tunggu gambar 2 org lagi mujahid dalam keluargadakwah ni yg bakal dilahirkan x lame lagi...jeng22....(bancik n aman).mohon doaa dari semua....semoga dgn kelahiran mujahid2 yg ramai dalam keluarga ni dapat mnjadi generasi yg mengikut jejak langkah "tokwan baba" & abi2 mereka dan x lupe juga mujahidah (2org jee) juga turut boleh ikot jejak langkah "tok mama" & umi2 mereka..InsyaAllah.hee:)
see u bulan 8 ni pulaaa..ade kisah baruuu..jeng33....tadaaa.. (peace)..sekian..

wassalam~

Tuesday, August 30, 2011

'EID 2011








SELAMAT HARI RAYAAA!!!!

TAQABBALALLAHUMINNA WAMINKUM!!!!!

KULLU AM WA ANTUM BIKHAIR!!!

Syoknya hari raya tahun nie..dapat puasa bersama famili dan raya bersama. Jadi kalau nak seronok, jangan la pasang lagu-lagu sedih. Ganggu emosi jaa...

"tufaaaaaiii.....bangun sooooq!!!!"

"Hmmmmmm....."

"Bancik, malam ni jadi imam terawih nooo, tufai amik yang kedua.."

Mungkin Ramadhan tahun ini banyak tinggalkan kenangan. Ipah, Anah, Aman, Asiah, Anas, Thufail, Banglong dan Kak Pipah, Enun, Bubu, Pak lah dan madu.....kira ramai jugak laa. Jadi, adat kalo dah ramai ni mesti ada pecah kaca pecah gelas, tak buat apa2 pun memang kena deras..mintak maaf terutama ipah, anah dan semua..huhu


"haiiip..."

"Jangan dok NIEEE!!"

Trademark kita....huhu..

Ooooooh..lagi satu. pagi2 kena ikat serban baba. Dah lama tak ikat serban baba. Serban cara budak tahfiz. Memang setiap kali raya kena ikat kat baba. Syukran baba ingat lagi tahun ni

Dapat kemas2 rumah, buang pokok2 cerragah menyemak kat depan umah. Huhh..

video

Saturday, July 30, 2011

HASIL TAHUN INI

Alhamdulillah..tahun ni walaupun ada pokok yang tak berbuah tapi yang ada ja dah cukup banyak.

SYUKUR2x.....

tenqiu tufail pi rabat naik amik buah



seraga dokong besaq ni baru satu pokok tau....ada banyak pokok lagi yang tak amik

rambutan pulak baru satu ranting ni..tunggu ada orang rajin pi amik ja



ni pulak sesi kutip buah moqtan belakang rumah....

Wednesday, July 27, 2011

welcome 2 our new member-ANAS


AHLAN WA SAHLAN TO..................BABY ANAS

ni dia tentera baru...anas bin abdul rahman bin sayuti bin haji ramli bin haji hassan bin haji..??


anas with abi (^_^)


anas with abi n mama asiah...hehe..at bendang restaurant..is it??-or kelubi??hehe..whatever

skarang anas di Malaysia,nnt dh nk balik perth, wawa....
moga anas jd anak yg soleh,~x cakar mama,x cakar abi,x tolak abi,tolak mama...hee,ayat abdullah waktu 4 thn...~

Sunday, July 24, 2011

lawatan ikhwah UIA ziarah BABA




KEMBALIKAN...

Dah lama tak update blog nie…semenjak balik Malaysia, banyak kerja nak kena buat. Kalau boleh semua nak buat. Buat sebab diri yang nak buat. Selagi ada hayat. Selagi ada waktu. Takut nanti kalau semangat dah “down”, amal pon akan berkurang. Na’uzubillahi minzalik.sekarang fikir untuk buat apa yang terbaik. Penilaian hanya serah pada Allah. Harap hampa semua begitu jugak.

Fikir…

Fikir………

Fikir lagiii…….

Bila teringat blog yang dah beberapa bulan tak update, rasa rugi bila fikir-fikir balik..

“Orang baca ka blog nie?”

“Malas la nak update..seronok-seronok ja.”

Tapi rasanya bila dah ada blog macam ni, sebenarnya banyak orang yang dah bukak dan tengok laman nie.

“Tapi apa yang mereka fikir bila tengok ada blog family macam nie?”

“Boleh tengok adik beradik dia ada berapa orang”.

“Tau la depa nie rajin menulis”.

“Entahlah….!!!!”

Namun, sebenarnya dah ada mutiara-mutiara yang dah dikutip oleh mereka. Kita hanya perlu berkongsi dengan keluarga kita dan semua. Iman kita untuk semua!

Thursday, March 10, 2011

lagu untuk mama

Pergiku bukan selamanya
Hanya sementara
Bukan sengaja ku tinggalkan
Insan yang ku cinta

Air mata ku sela
Keimanan tersemaT di dada
Janji harus dikota
Walau padah di penghujungnya

Engakaulah penyeri hidupku
Senyuman manismu terukir di wajahmu
Inginku jejaki setiap langkahmu
Walau terpaksa meninggalkanmu


Ibu
Tak tahan sekali
Bila aku meninggalkanmu
Hanya air mata kenangan semata
Jadi saksi
Cintaku padamu

Tika berjauhan
Hati semakin dekat
Pabila kau hampir
Bahagia ku rasa

Pergiku kerana allah
Mencari bekal akhirat
Untuk berbakti pada agama
Menghindar dosa
Duka neraka


Engakaulah penyeri hidupku
Senyuman manismu terukir di wajahmu
Inginku jejaki setiap langkahmu
Walau terpaksa meninggalkanmu